29.07.2019

Boulderkeskuksen viikkokatsaus 29.7.

Oikein hyvää viikonalkua kaikille Boulderkeskuksen ystäville!

Viikko alkaa taas aurinkoisen ihanana. Boulderkeskuksella on kesän helteistä huolimatta aina hyvä kiivetä. Etenkin BK Konalan ilmastointiaparaatti pitää huolen siitä, että kämmenet ei liikoja hikoile!

Tässä sinulle Boulderkeskuksen top-4 tärppiä jos kuitenkin päätät suunnata auringon lämpöön ja hellään huomaan.


  1. Kun lämpötila kohoaa hellelukemiin ja kiivetessä hikikarpalot valuvat pitkin kämmenselkää, suosittelemme turvautumaan tavallisen palamankan lisäksi sen nestemäiseen muotoon. Kuumiin ja kosteisiin olosuhteisiin kehitetyllä BD:n nestemankalla esikäsittelet käpäläsi kuivemmaksi ja kitkakkaammaksi, jolloin otteissa pysyminen helpottuu. Muista myös harjata otteet aina ennen ja jälkeen kiipeilyn!

  2. Kesäkiipeilyjä ei kannata tehdä nahkahousuissa tai pillifarkuissa. Kireät ja jäykät housut kinnaa hikisiä reisiäsi vasten kuumuudessa eikä jalka nouse kevyesti ja vaivattomasti, silloin kiipeily ei suju ja harmittaa. Nahkahousujen sijaan suosittelemme kaikille miehille ja naisille teknisiä, kevyitä, hengittäviä ja ihania La Sportivan kiipeilyshortseja, joilla luonnistuu backstepit ja heelhookit huoletta ja helteistä huolimatta.

  3. Vältä nestehukkaa ja muista juoda riittävästi! Hien mukana elimistöstä poistuu elintärkeitä suoloja. Valitse juomaksi esim. kylmää ja raikasta kivennäisvettä, jolla voit korvata aiheutettua menetystä.

  4. Syö jätskiä! Kesällä saa syödä jätskiä niin paljon kuin jaksaa.


Boulderkeskuksille syntyy reittejä tällä viikolla seuraavasti:

Maanantaina Herttoniemessä vaihtuu reitit Pallonurkkaan ja Släbille

Tiistaina vuorossa on Espoo ja Espoon upea Nelifemma.

Keskiviikkona rehkitään Pasilassa ja Pasilan 36-asteisen kimpussa sekä Konalssa, jossa Släbille ja Dynoseinälle syntyy kaikkea uutta ja kivaa.

Torstaina heinäkuu vaihtuu elokuuksi, silloin Espoossa vaihtuu Harjoitteluseinän (aka Lastenseinän) otevalikoima

Perjantaina reitinteon viikon päättää Konalan helppo nurkka ja aivan hallin perällä sijaitseva Irtopala.

Sellainen upea viikko siis taas edessä!

Tervetuloa ja nähdään hallilla!