03.11.2017

BK Espoo sai arvoisensa avajaiset - SM-kisojen ja avointen ovien päivän voimalla!

Espoon uusi Boulderkeskus avattiin 28.10. SM-kisoilla ja nyt halli kutsuu kaikkia kiipeämään upeisiin puitteisiin. Avarasta keskuksesta löytyy jo kaikentasoisia reittejä, lasten oma turvallinen kiipeilyseinä liukumäkineen sekä pieni kuntosalialue saunan ja kahvion lisäksi. Otelaudat ja pienet detaljit hakevat vielä paikkaansa, mutta ovat tulossa heti pikimmiten kiipeilijöiden iloksi.

Täysillä kohti kisoja 
SM-kisoja edeltävä viikko sisälsi hallin viimeistelyä, kisareittien suunnittelua kansainvälisten tähtien kera sekä tietysti muita viime hetken kisajärjestelyjä. Ranskalainen Jacky Godoffe johti reitintekotiimiä mestarin ottein apunaan maanmiehensa Florian Escoffier. Koko tiimi teki pitkää päivää, mutta huumorintaju ja hymy säilyivät koko prosessin ajan.

Reitintekotiimi, kuva: Tuomo Lankinen

Reitintekotiimi, kuva: Tuomo Lankinen

Itse lauantainen kisapäivä alkoi aamuvarhain sadan innokkaan kisaajan ilmoittautuessa paikan päällä sekä odottaen jännittyneenä eristyksessä hallin ja kisareittien näkemistä. Miesten A-ryhmä sekä juniorit pääsivät kiipeämään karsintareitit ensimmäisenä, ja parin tunnin kuluttua oli naisten ja miesten B-ryhmän vuoro.

Karsinnat oli kisattu noin klo 13.30 mennessä ja niissä nähtiin upeita suorituksia! Kaikki karsintojen tulokset näet täältä.

Miesten karsintoja, Kuva: Tuomo Lankinen

Miesten karsintoja, Kuva: Tuomo Lankinen

Mieletöntä tunnelmaa
Finaalit alkoivat junioreiden voimin klo 17.00. Kisaformaattiin tehtiin pieniä muutoksia lennossa junnujen osalta: reiluuden nimissä ja aikataulun hieman joustaessa päätettiin tytöt ja pojat jakaa omiin finaaleihinsa niin, että pojista kisaamaan otettiin neljä ensimmäiseksi tullutta ja tytöistä kolme (karsintajärjestyksessä). Junnupojat tykittivät menemään niin lujaa, että miestensarjalaisia varmasti jännittää nuorukaisten pian edetessä aikuisten sarjoihin. Junnupojista voiton vei Veikka Volotinen, toiselle sijalle tuli Viljami Tuomisto ja kolmanneksi kiipesi Mikael Suihkonen.

Junnupoikien hurja finaalireitti, Kuva: Tuomo Lankinen

Junnupoikien hurja finaalireitti, Kuva: Tuomo Lankinen

Tytöt kiipesivät naisten kanssa samat finaalireitit ja pärjäsivät ennennäkemättömän hienosti – yhtä lailla naisilla on luvassa kovia haastajia tyttöjen siirtyessä naisten sarjoihin! Junnutytöissä Laura Loikas otti ensimmäisen sijan, Heta Mattila kiipesi toiseksi ja Sinja Kuusenmäki tuli kolmanneksi. Mainioita suorituksia!

Laura Loikas tyttöjen finaalissa, Kuva: Tuomo Lankinen

Laura Loikas tyttöjen finaalissa, Kuva: Tuomo Lankinen

Naisten sarjaa dominoi kiipeilyn kilpakenttien kuningatar Roosa Huhtikorpi, mutta jokainen finalisti pisti silminnähden parastaan haastavilla ja Suomi-kiipeilyyn verraten hyvin epätyypillisillä reiteillä. Vuoden 2017 naisten suomenmestaruuden vei siis Roosa Huhtikorpi, hopealle tuli Jenni Moisio ja kolmannelle sijalle kiipesi Katariina Haime.

Roosa Huhtikorpi naisten finaalireitillä, Kuva: Tuomo Lankinen

Roosa Huhtikorpi naisten finaalireitillä, Kuva: Tuomo Lankinen

Jännitysnäytelmiä miesten finaaleissa
Miesten finaali kiivettiin viimeisenä ja hieman aikataulusta jäljessä, mutta se ei juuri tunnelmaa haitannut. Finaalista nimittäin kehkeytyi melkoinen jännitysnäytelmä Jiri Kuusosen yllättäessä kaikki – niin itsensä kuin katsojat – mielettömillä, luonnonlakeja haastavilla vedoillaan ja Anthony Gullstenin kiivetessä itselleen luontaisella, ketterän dynaamisella ja varmalla tyylillään. Nämä kaksi sankaria pitivät jännityksen yllä aivan viime hetkiin saakka. Miesten 2017 mestaruuden vei Anthony Gullsten vain yhden täpärän yrityksen erolla, Jiri Kuusosen tullen täten hienosti toiselle sijalle ja Kuutti Huhtikorven napatessa pronssia.

Anthony Gullsten miesten finaalissa, Kuva: Tuomo Lankinen

Anthony Gullsten miesten finaalissa, Kuva: Tuomo Lankinen

Ikämiesten sarjan voitto selvisi jo karsintojen perusteella. Ensimmäiseksi itsensä kiipesi Antti Virtavuo, toiseksi Toni Ruokonen ja kolmannelle sijalle pääsi Sami Haarahiltunen. Supernaisten ainut rohkea edustaja Eerika Lipsanen ansaitsi palkinnon omasta sarjastaan mainiolla suorituksellaan. Kaikki finaalitulokset löydät täältä.

Ikämiesten sarjan kärkikolmikko, Kuva: Hannu Olkkonen

Ikämiesten sarjan kärkikolmikko, Kuva: Hannu Olkkonen
Kiipeilyurheilijat pärjäsivät upeasti kisoissa, voitte seurata näitä atleetteja seuran instagramissa!
Kiitos ja kumarrus
Koko BK haluaa kiittää vielä jokaista kisoihin jollain tapaa osallistunutta ja onnitella voittajia upeista suorituksista! Suomen suurimmat SM-kisat olivat oikea menestysnäytelmä; kiitos lukemattomien henkilöiden, jotka tukivat ja auttoivat järjestelyissä ja tunnelman luomisessa. Suurkiitokset myös kisan sponsoreille! Luomuksen upeat otelaudat löysivät voittajista uudet omistajansa, kuten myös Tenayan kengät, sekä ihanan Kelmi Climbingin upeat paidat, Olvin pitäessä huolen, ettei kisailijoille tai katsojille jäänyt jano kurkkua kuivaavia kisasuorituksia seuratessa.

Kisakatsomon tunnelmaa, Kuva: Samuli Tiainen

Kisakatsomon tunnelmaa, Kuva: Samuli Tiainen

Kisoissa kuvattu livelähetys on vielä nähtävissä Yle Areenassa. Selostajina toimivat mainiot ja asiantuntevat Sami Romppainen sekä Antti Liukkonen. Täältä näet Karsinnat ja Finaalit. Älkääkä unohtako myös TV2:lla esitettävää koostetta sunnuntaina 5.11. klo 16.50 alkaen.

Selostajatkin pääsivät kippistämään upean päivän päätteeksi, Kuva: Samuli Tiainen

Selostajatkin pääsivät kippistämään upean päivän päätteeksi, Kuva: Samuli Tiainen

Avointen ovien päivässä riitti hulinaa
Upean SM-kisatapahtuman lisäksi päästettiin myös ensikertalaiset estradille heti seuraavana päivänä. BK Espoo avasi ovensa ensimmäistä kertaa kiipeilyä kokeileville, jotka pääsivät testaamaan lajia maksutta. Kiinnostuneita riitti ihan jonoksi asti ja lasten seinällä oli pienen pientä yrittäjää aamukymmenestä aina kuuteen saakka illalla. Eivätkä kakkoseksi jääneet aikuisetkaan: moni vanhempi rohkaistui testamaan boulderointia alkujännityksestä huolimatta.

Lasten seinällä riitti ihastelijoita

Lasten seinällä riitti ihastelijoita, Kuva: Inka Gysin

Tenaya piti tilaisuudessa kenkiensä testauspistettä kiipeilijöiden iloksi ja paikalla oli niin ikään edellispäivänä kruunattu boulderoinnin Suomen mestari Roosa Huhtikorpi, joka ohjasti kiinnostuneita kiipeilyn saloihin.

SM-voittaja Roosa Huhtikorpi oli mukana avajaispäivän tunnelmassa

SM-voittaja Roosa Huhtikorpi oli mukana avajaispäivän tunnelmassa, Kuva: Inka GysinTenaya mukana myös avajaispäivässä

Tenayan kenkiä sai testailla avajaispäivässä, Kuva: Inka Gysin


Toivomme, että moni ensikertalainen sai innostuksen kipinän kiipeilyä kohtaan ja löytää tiensä boulderoinnin pariin uudemmankin kerran! Kiitokset kaikille kävijöille BK:n tiimilta.

Nähdään hallilla <3

Uudesta hallista voit lukea lisää uusimmasta Kiipeily-lehdestä (2/2017) sekä aiemmasta blogitekstistä. 

Alla vielä Samuli Tiaisen sekä Tuomo Lankisen upeita kuvia kisoista:

Olli Antikainen viimeistelemässä reittejä kisoja varten, Kuva: Samuli Tiainen

Olli Antikainen viimeistelemässä reittejä kisoja varten, Kuva: Samuli TiainenJärjestäjä tiimin viime hetken kokouksia, Kuva: Tuomo Lankinen

Järjestäjätiimin viime hetken kokouksia, Kuva: Tuomo LankinenKarsintatunnelmaa, Kuva: Samuli Tiainen

Karsintatunnelmaa, Kuva: Samuli TiainenNaisten karsintareitillä Enni Bertling, Kuva: Tuomo Lankinen

Naisten karsintareitillä Enni Bertling, Kuva: Tuomo LankinenMiesten karsintareitillä Jiri Kuusonen, Kuva: Tuomo Lankinen

Miesten karsintareitillä Jiri Kuusonen, Kuva: Tuomo LankinenVeikka Volotinen junnujen finaalissa, Kuva: Tuomo Lankinen

Veikka Volotinen junnujen finaalissa, Kuva: Tuomo LankinenJunnujen hauska finaalireitti, Kuva: Tuomo Lankinen

Junnujen hauska finaalireitti, Kuva: Tuomo LankinenSanja Collin mittailee mahdollisuuksiaan naisten finaalireitillä, Kuva: Tuomo Lankinen

Sanja Collin mittailee mahdollisuuksiaan naisten finaalireitillä, Kuva: Tuomo LankinenKatariina Haime kiipesi itsensä kolmanneksi naisten finaalissa, Kuva: Tuomo Lankinen

Katariina Haime kiipesi itsensä kolmanneksi naisten finaalissa, Kuva: Tuomo Lankinen